Honderd wegen in mijn doolhof....

Hieronder kunnen jullie lezen hoe mijn wegen een beetje lopen van behandelingen en onderzoeken. Sommige wegen zijn afslagen linksom of rechtsom geweest en andere wegen zijn een weg die rechtdoor gaat met wat kronkelingen. Maar alles om de Lyme te overwinnen, ik weet dat Lyme niet uit mijn lijf gaat maar ik wil mijn immuunsysteem zo in balans brengen dat ik de Lyme beter aan kan. Dat is mijn overwinning, zodat ik weer een stukje leven terug krijg.

Dagelijkse dingen:
Ik probeer zoveel mogelijk te ontgiften met ionen voetenbad, supplementen, huid borstelen, tong schrapen en infrarood sauna. Ik probeer elke dag 15 minuten te wandelen.
Ik eet super gezond, geen gluten, zuivel, suiker producten, nachtschade producten en histamine vrij.
Ook heb ik mentale coaching aan huis waar ik veel aan heb, bijna 15 jaar ziek zijn gaat dit niet in je koude kleren zitten. Je word kwetsbaar en ik raakte mezelf kwijt, ik zag vaak het leven niet meer zitten. Ik deed alles om iedereen tevreden te houden maar ik deed het vooral vanuit mijn hoofd. ( jaja en dat met mijn Lyme hersenen) en niet meer vanuit mijn lijf en mijn eigen ik. Volledig over mijn eigen grenzen heen. Dit veroorzaakte een gevoel van dat ik mijn lijf negeerde en wat ik eigenlijk echt zelf wilde.  Ik vind heel rustig stap voor stap mezelf terug en vind wat meer innerlijke rust. Dit doe ik dagelijks door meditatie, mindfullness of yoga.

Samen met mijn Duitse arts maken we plannen hoe we na deze weken verder gaan, om mij zo sterk mogelijk te krijgen/maken voor een stamcel behandeling. Dit zou ook een kuur inhouden voor de babesia, chlamydia en virussen. Spannend voor de reacties die mijn lijf kan geven maar alles om dit stapje voor stapje te overwinnen.
En ook na de stamcel behandeling blijf ik onder controle.

Behandelingen

Thuis infusen

Created with Sketch.

In mei, juni, juli 2019 ben ik begonnen met thuis infusen. Gelukkig wilde de huisarts instemmen met mijn Duitse arts en krijg ik 1 x in de week zink, magnesium, vitamine, calcium en NADH infuus. NADH is voor je mitochondriën, dit zijn je energie fabriekjes van je lichaam. 
Elke week zit ik ruim 4,5 uur aan het infuus om mijn tekorten aan te vullen.
Daarnaast injecteer ik nu 2 x in de week vitamine B12 bij mezelf.Upright Mri London juni 2019

Created with Sketch.

Donderdag 27 juni ben ik met Dennis naar Londen gevlogen. We konden gelukkig bij zijn neef verblijven.  Vrijdag zijn we naar de kliniek gegaan voor een upright mri. Dit is een mri waar je in zit zodat ze goed je wervels kunnen beoordelen met de draagkracht van je hoofd.
De mri was echt heel zwaar. Ik moest in verschillende houdingen met mijn hoofd, zijwaarts, naar achteren, naar voren, en normale stand. Deze houdingen ongeveer 5 tot 7 minuten zonder bewegen vasthouden en dat 1 uur en 15 minuten. Dit was zo moeilijk en zwaar. Ik had veel pijn maar ik wilde het vol houden. Gelukkig is het gelukt. 
Daarna echt dagenlang doodop en veel pijn maar blij dat ik dit heb gedaan om weer dingen uit te sluiten. 
Ik heb mijn nekwervel en rugwervels gebroken gehad en dit is zo belangrijk om te weten of hier ook klachten vandaan nog komen.
Nu krijgen we binnenkort de uitslag, spannend.Duitsland Medigrun maart 2019

Created with Sketch.

Hier ben ik 1 week geweest. Ik heb hier een uitgebreid verslag over geschreven. Je kunt dit verslag ook lezen onder behandelingen en dan Duitsland - Medigrun. Dit leest iets fijner. #avontuurDuitsland

In maart ben ik weer een weekje naar Medigrun gegaan. Dit keer ben ik alleen gegaan met de trein. Ik vond het spannend maar het ging hartstikke goed. Het afscheid van Dennis waren weer dikke tranen, dit blijft zo moeilijk maar als ik er eenmaal ben lukt het meestal wel. Het is echt moment dat zo pijnlijk is.
Ik ga eerst beginnen met het goede nieuws, 🙏🙏🙏🍀🍀🍀😀😀😀👏👏👏⭐️☀️☀️🔥🔥🔥 mijn bloedcellen waren goed genoeg en mijn reactie op de infusen waren verbeterd, we kunnen de stamcel behandeling in gaan plannen!!!!!! Ik ben zo blij maar ik vind het ook zooooo spannend. Ik heb vorig jaar augustus te horen gekregen, je lichaam is nog niet klaar er voor, in september kon ik werkelijk geen enkel infuus verdragen en nu ben ik met mini mini stapjes op de goede weg. 
Er zijn veranderingen gaande in mijn lijf, helaas door de extreme pijn voel ik het nog niet maar de artsen zien het. Mijn lichaam lijkt hele kleine mini stapjes te maken. wat een weg maar we blijven er voor gaan. 
Voor mij is het een beetje een dubbel gevoel, zo blij dat er iets gebeurt in mijn lijf maar ik wil het zooooo graag voelen en ervaren. 

Het was een pittige week met veel infusen, chelatie , immuunversterkende, virus. Verder fijne massage gehad, ook tai chi yoga massage met drukpunten. ( pijnlijk hihi maar wel fijn) en yoga. Ook weer op de beamer mat geweest daar wordt je zo lekker rustig van.
Elke dag na de behandeling was ik echt kapot en lag ik veel op bed. Tussendoor eten en weer slapen. Ik vind het alleen zijn altijd nog pittig, ook de zorg voor jezelf en dan de behandelingen. Soms voel ik mij eenzaam maar ik probeer dan te kijken waarvoor ik het doe.


Voor aankomende 8 weken heb ik een Plan, ik krijg thuis infusen om mijn lijf te helpen, mijn darmen absorberen niet alles en daardoor tekorten en die gaan we aanvullen. Ook voor mijn brein/ en energie. Mijn hele koffer zit vol🔥 
Ik start met een virus protocol en Detox, met immuunversterkers ( thymus injecties).

En dan ga ik dus in mei voor 3 weken terug en krijg ik in de laatste week de STAMCELLEN.

Het was ook een pittige week, mijn lijf wordt een het werk gezet en er komen dingen los waardoor juist de pijn soms erger wordt vooral zenuwpijn in mijn hoofd en tanden. We proberen nu zo goed mogelijk uit te zoeken wat er precies is in mijn brein. Zo dankbaar met de ontzettende zorgzame kliniek, de eerlijkheid en kundigheid. 
De massages zijn echt geweldig in de kliniek. Ik ben ook zo blij met Elke en Bridget ze is geweldig! Michael echt een fijne arts die met je meekijkt.

Volgende week start ik thuis  met hydo fysiotherapie in het water, kijken of we mijn spieren een beetje kunnen aansterken. 
En met logopedie/ kaakfysio om de dysfunctie van mijn kaken te helpen. En natuurlijk mental coaching. Wat mentaal doet het zoveel met je. 

Ik wil zo graag weer voelen, voelen dat ik geen pijn heb, voelen dat ik weer echt straal, kan genieten van de zonnestralen, van mensen. Gewoon weer een stukje mezelf worden en terug krijgen. 🙏🔥

Bioresonantie

Created with Sketch.

Ik ben weer gestart ( juni 2019)  met bioresonantie in Apeldoorn. We hadden van Dennis zijn loop coach goede verhalen gehoord dus uitgeprobeerd en ik heb er een goed gevoel over. Dit ga ik even de kans geven om mijn lichaam extra te ondersteunen. Het was bijzonder dat er veel dingen uitkwamen, dat ik mij verbaasde hoe kan dit, hoe kan een apparaat dit weten. Ik ga dit nog een paar keer doen voor de stamcellen en na de stamcellen ga ik hiermee door als het nodig is,


Kaak operatie ( NICO) Zwitserland, januari 2019

Created with Sketch.

Januari 2019 op naar Zwitserland voor een operatie aan infectie haarden in mijn kaken, verwijderen verstandskiezen en nieuwe vullingen. De spanningen gierden door mijn lijf. Ik heb mijn foto's moeten doorsturen naar de kliniek, bloedwaardes moeten checken een maand voor de tijd en een maand lang een supplementen protocol gehad om zo goed mogelijk voorbereid de operatie in te gaan.
Dennis en ik zijn samen er heen gegaan en Dennis is gelukkig tot woensdag gebleven, mijn behandeling duurde een week. 
Wat hebben ze nu precies gedaan:  

De eerste dag foto’s en scan gemaakt, gesprek gehad, en de eerste infusen. 

Wat te zien was, dat mijn kaakbot behoorlijk aangetast is door de Lyme/ zware metalen. Aan de rechterkant was zelfs op sommige plekken weinig kaakbot over. 🤔😩😔😰 er is ruim 2 cm weg.

Op de tweede dag prikken ze 120 cc bloed van mezelf af. Dit bloed wordt gefilterd/gezuiverd in een machine en tot gel gemaakt. Voordat ik werd geopereerd werd mijn nek / kaken/ hoofd behandeld door de cranio secral therapeut. 

Ik kreeg lokale verdovingen en ondertussen infusen met ab, vitamines/ mineralen, pijn. 

Tijdens de operatie maken ze vanuit de binnenkant openingen, ( bij mij op 4 plekken, alle zijdes ) ze halen het vet weefsel aan de binnenkant weg, reinigen het met ozon, schuren je kaakbot bij, je krijgt een membraan, ze vullen het daarna op met de gel. Dit bevat je eigen stamcellen en dit zorgt ervoor dat je bot weer gaat groeien. Daarna krijg je procaine injecties in de delen. 

Tijdens de operatie voelt het zo gek, zelfs beetje eng, het geluid is als eerste echt vreselijk 😳, aan 1 kant ging mijn bloed ineens stromen door mijn lijf, en aan een kant ontspande mijn spieren. Maar ook bij 2 kanten deed het erg pijn, in mijn zenuwen op mijn hoofd aan de achterkant en oor, en moest ik behoorlijk doorzetten. Ik bleef in mezelf denken, doei Lyme in mijn kaken, ik heb nu de macht 🤭🤗en rustig ademen Simoon. 

Rechts was een grote verrassing met open maken, er zat bijna geen bot 😢en werd er letterlijk gezegd dit is een big suprise. Na de operatie krijg je meteen een cooling masker, arnica pads, accupunctuur naalden in je oren ivm mijn hoofdpijn.

De dagen erna kreeg ik aanvullende infusen, een magnetisch band om in te liggen voor zenuwpijn op en in mijn hoofd, nieuwe vullingen, reiniging gebit, koeling masker, supplementen, cranio secral therapie, injecties procaine, shots voor ontstekingen. 

Daarna was het weekend om bij te komen, ik had echt veel pijn. 
Daarna alleen terug naar huis gevlogen, super spannend en thuis op naar herstel, dit heeft echt even tijd nodig. 😊 voor mij weer een leerdoel, niet te laten door gedachtes maar positief spreken ook met deze pijn. ik ben dankbaar met de goede zorgen, wat een top kliniek. 

Na 6 weken ben ik weer terug gegaan om mijn verstandskiezen te laten verwijderen. Nu aan het herstellen, het heeft ruim 10 maanden nodig voordat het bot is aangegroeid. Mijn grootste wens is echt dat mijn zenuwpijn minder wordt, het praten makkelijker gaat en minder pijnlijk is, niet elke dag keelpijn. 

Met mijn herstel start ik met logopedie en kaakfysio, door de lange infectie haarden ben ik gaan compenseren en is er een disfunctie opgetreden van mijn kaken en ik ben verkeerd gaan praten.
Ook heb ik om de 2 weken procaine injecties in mijn mond.
 Hopen op het beste.

Duitsland Medigrun 2018

Created with Sketch.

Hier ben ik twee weken geweest. Ik heb hier een uitgebreid verslag over geschreven. Je kunt dit verslag ook lezen onder behandelingen en dan Duitsland - Medigrun. Dit leest iets fijner. #avontuurDuitsland

In september 2018  begon ik met mijn avontuur in Duitsland. Dennis en ik zijn er samen naar toe gegaan en na 1 nacht is hij weer terug gegaan. Het afscheid was zoals elke keer zo pijnlijk, tranen over mijn wangen dat deze ziekte mij dwingt om hier alleen te zijn maar tegelijkertijd voel ik de kracht om niet op te geven. 
Ik was deze 2 weken weer even in mijn eigen bubbel met mezelf als enige focus, ik en mijn gezondheid. Soms voelt het even fijn om geen verplichtingen te hebben, dat er voor je gezorgd wordt, volledige stilte en rust in je appartement maar het gemis naar Dennis maakt het zo zwaar en pijnlijk. Maar ik blijf strijden voor mezelf maar ook voor ons.

Ik was voor twee weken bij Medigrun, wat een ontzettende fijne kliniek. Alles werd op de puntjes uitgezocht, tig bloedtesten, speeksel, urine, ontlasting testen om te kijken waar we als eerste aan de slag mee kunnen, tenslotte meten is weten.
Ik kreeg veel infusen, om mijn lijf te ondersteunen maar ook om te ontgiften. Ozon behandeling, laser, massages, yoga,chelatie, cranio secral, lekkere thee en elke dag meerdere keren op de beamer mat en waar bridgitte elke x even kwam om accupunctuur naaldjes te zetten. En als punt op de i mocht ik mijn behandeling weken afsluiten met de beroemde colonic ( darm reiniging) en thymus injectie. ( voor je afweer). deze blijf ik nu 10 weken zelf wekelijks thuis spuiten. 
Deze weken waren pittig maar ook goed omdat meten is weten en ik weer even verder kan gaan thuis.

Nu ga ik voor 2,5 maand thuis verder, uit de testen kwam een hoge stress level van mijn cellen, mitochondriën ( energie fabriekjes ) te laag, chlamydia ( co infectie) Lyme nog actief, de babesia nog actief, bepaalde darm bacteriën niet nog in balans, bepaalde tekorten, immuunsysteem waarde veel te laag ( hij hoort tussen 100 en 350 te zijn en ik heb 25😳). Zware metalen belasting kwam er uit en aluminium wel als hoogtepunt. 

En zijn nog wat testen en nog uitslagen die nog binnen moeten komen ( maag test, gen test en silo test) maar met deze uitslagen gaan we nu als eerste mee aan de slag aankomende maanden ( met supplementen) en dan ga ik over een tijdje terug om weer behandeld te worden en te meten wat het heeft gedaan. Ik blijf naar de accupuncturist gaan, start met cranio secral, ademhalings oefeningen en ga verder met ontgiften. Ik heb een darm kuur en daarna starten we met een kuur voor de babesia en virussen.
En dan hopen op volgend jaar een stamcel behandeling te kunnen doen.Ik hoop het dan aan te kunnen.

De chelatie infusen was echt heftig! Ik kreeg die dag 9 infusen maar bij infuus 2 reageerde ik heftig, dit bleef de hele dag. Kreeg bijna geen lucht, en als ik wilde liggen dan hoestte ik erg, en druk op mijn borst, een brandend gevoel ook in mijn maag. Ik dacht ik ga bijna dood, vond het eng maar bridgit was mijn engel die mijn hartslag op meette en bij mij bleef, Michael kwam vaak even kijken. Ik wilde doorgaan omdat ik weet hoe belangrijk dit is. Gelukkig kon het, alleen de week later durfden ze geen chelatie meer te geven vertelde Bridgit. Ik wilde het toch proberen om te behandelen wat uit de test kwam. Bridgit vertelde een dag later dat ze haar huiswerk had gedaan en vermoedde dat ik zo reageer op de tweede infuus en die eruit kon laten. Overleg met Michael en yes groen licht en het ging goed!!! Ze noemde mijn de special one. Haha. Dit kreeg ik elke dag te horen, Lyme, auto ongeluk het is niet niks. Dit besef ik maar al te goed.

Verder moet ik hier in Nederland bepaalde dingen uit laten zoeken zoals bijvoorbeeld mijn holtes en keel. Of dit Lyme is of dat er andere infecties zitten. 
Verder ga ik naar een speciale tandarts om te kijken naar mijn tandvlees en tanden. 
Ook mag ik terug naar de maag/darm arts om dingen uit te sluiten. 
En mijn ogen worden verder uitgezocht ( ingewikkeld met kleine hersenen en hersenstam)Dus werk aan de winkel! 

Ondertussen nog aan het revalideren voor mijn heup wat niet denderend gaat omdat mijn lijf zo verzwakt is. 

Ik ben erg blij dat ik bij deze kliniek terecht ben gekomen. Michael heeft enorm veel kennis, alles wordt uitgezocht en gemeten. Bridget is geweldig en je voelt je echt thuis in de kliniek ondanks dat het zwaar is. Dit is erg belangrijk in deze strijd omdat er ook veel kwakzalvers zijn en je zelf echt je ogen open moet houden. 

Ondertussen blijven we ondanks de ( vaak helse) pijn, machteloosheid, verdriet, boosheid ook positief denken en hopen  op dat het aan gaat slaan. En ook genieten van de kleine dingen zoals de bomen die nu verkleuren, van Dennis, van mijn familie, als het zonnetje schijnt. Is dit makkelijk ?.... nee elke dag voelt als een machteloze strijd, een lijf wat extreem pijn doet ( bijna elke spier ‘gewricht vezel), zenuwpijn op en in je hoofd, hersenen die niet werken, oprispingen, misselijkheid, Brain Fog, maag darm problemen, hele dagen extreme niet uit te schakelen pijn in mijn gezicht ( kaken, tanden, tandvlees ), slikken pijnlijk is in je keel, geen energie enz enz..... dit voelt verdrietig maar ik wil ook bij mezelf blijven en hoop houden dus proberen positieve mindset te houden ondanks mijn emoties die er elke dag zijn. Er komt een dag......... 

Mijn wens is echt dat mijn behandelingen een omkeer gaan geven🌸

Accupunctuur / Fysio / Chiropracticur / Cranio Secraal.

Created with Sketch.

Ik ga  naar accupunctuur bij Liu in Arnhem. Ze is erg kundig en probeert mij te helpen met mijn immuunsysteem, spijsvertering, hoofdpijn, de pijn in mijn spieren en heup. Soms zijn de reacties heftig de dagen erna, maar zoals Liu het aangeeft er is een reactie en daar is zij blij mee. 

Ook ben ik onder behandeling bij Martijn Kort, mijn fysiotherapeut. Hij helpt mij geweldig met het losmaken van mijn heup en spieren. Ook heeft hij veel kennis op orthomolucair gebied wat voor mij erg fijn is.

Ik ging naar de Chiro practicur, Arjan Kuipers. Ik ben hier sinds een tijdje mee gestart i.v.m mijn ogen en hoofdpijn problemen.  Hij is gespecialiseerd in neurologische aspecten. 
Uit de testen kwam inderdaad dat mijn ogen alle kanten op gaan, evenwicht is verstoort na 1 kant toe, kaken vast zitten en mijn linker en rechter hersenhelft niet in balans zijn. Zijn behandeling duurt maar 20 minuten, je krijgt oefeningen mee voor thuis. Ik merk vooral dat mijn lijf aan het werk is met zijn behandeling.

Cranio Secraal, ik heb dit in Duitsland en Cyprus gehad. Dit was zo bijzonder en fijn. In Duitsland, deze vrouw was heel bijzonder. Helaas is het 4 uur rijden dus beetje ver voor alleen een behandeling. Ik ben dus in Zevenaar onder behandeling van Dennis Holverda, en dit is fijn. Hij probeert mijn zenuwstelsel tot rust te brengen. Ook zorgt hij dat alles los komt, ik heb een atlas correctie bij hem gehad. Hij is ook osteopaat en hij behandeld met zoveel feeling.

Voedings deskundige

Created with Sketch.

Als je lyme hebt, ligt bijna bij iedereen de darmen op hun gat. Dit is bij mij ook, een onbalans in bacteriën, allergieën, verstoring van het slijmvlies, verstopping, ontgitings problemen. Ik loop nu al een paar jaar bij Judith Rondeel. Ze is echt geweldig en heeft mij al zo ver gebracht. Ik heb een heel streng dieet, ik eet geen gluten, zuivel, suiker ( alleen fruit), geen peulvruchten, geen histamine producten, geen nachtschade producten.  Geen glutenvrije producten voor mij uit de winkel want ik eet geen maismeel, rijstmeel of iets. 
Ik hoop ter zijne tijd weer iets meer te kunnen eten, een keer aardappels of noten of iets. Maar ik heb geduld, mijn darmen herstellen zich stapje voor stapje, ik heb al een paar maanden geen verstopping. de waardes gaan omhoog meer dus dat geeft moed. Mede dankzij Judith,die echt geweldig is.

Mental Coach

Created with Sketch.

Ik heb mentale ondersteuning van Loes. Ik heb vorig jaar aangegeven bij het UWV dat het niet goed ging met mij. Ik  was opgebrand en dacht bijna elke dag, zou ik tegen een boom aan rijden, of zou ik alle pillen tegelijk innemen. Het was gewoon allemaal te heftig. Ik durfde tegen niemand eerlijk te zijn, iedereen kent mij als Simone die altijd lacht. 
Ik heb nu bijna een jaar ondersteuning en heb zoveel geleerd. Ik heb nu nog 1 x in de 3 weken ondersteuning. We zijn eerst bezig geweest met mindfullness, daar kwamen veel emoties los. Ik leerde om ze niet meer weg te duwen maar te accepteren. Makkelijk? nee totaal niet en nog steeds vaak een valkuil. Ook leer ik stapje voor stapje wat rust te vinden in mezelf, dit is heel moeilijk als je lichaam elke seconde op overleven staat, doodmoe is en zoveel pijn heeft. Dit blijft tot op de dag moeilijk maar met deze oefeningen merk ik ook dat het mij rust geeft. Ook leer ik om weer van mezelf te houden, niet te streng zijn voor mezelf, om te gaan met mijn hoog gevoeligheid, de dagen per keer te bekijken wat ik wel en niet kan met de juiste balans. 
Ik heb geleerd dat het niet een schaamte hoef te zijn als je even niet meer kunt. Ik leer mezelf zo goed kennen en stapje voor stapje dichterbij mezelf te komen. Ik zie mijn ziekte ook als iets moois omdat ik heel dichtbij mezelf kom. Loes is echt geweldig, ze helpt mij zo goed! Zonder haar had ik niet gestaan waar ik nu ben.

Reguliere zorg

Created with Sketch.

Door de afgelopen jaren ben ik behoorlijk het vertrouwen kwijt geraakt in de reguliere zorg. Maar toch heb ik ze ook nog nodig. 
Op het moment voor een holte onderzoek bij de KNO arts en voor een maag/darm/ lever arts voor een onderzoek half november.

Toch vind ik het moeilijk om hulp te zoeken in de reguliere zorg dit omdat ik constant moet verdedigen omdat er in Nederland weinig kennis is wat betreft Lyme. Ook al zeg ik niets over Lyme dan zien ze het in mijn dossier. dan kom ik voor iets anders en nog is een doorverwijzing bijna smeken.

Er is veel gebeurd afgelopen jaren:
De druppels waren voor mij voor mij een paar dingen, dat ik al 2 jaar met veel pijn in mijn heup rondliep, de doktoren zeiden je moet meer bewegen, je ligt teveel plat door de Lyme. Ik ging meer bewegen, maar klachten werden extremer en extremer, ik kon niet meer liggen op deze zijde, lopen deed pijn, zitten deed pijn. Maar helaas kwam ik hier niet verder, totdat ze in Cyprus zeiden dit is niet goed, we hebben een MRI nodig. Hieruit bleek dat ik al 2 jaar rond liep met een labrum scheur en operatie nodig had. Dit heb ik een aantal maanden terug gehad en nog aan het herstellen hiervan.

Een ander voorval is dat ik jarenlang niet geloofd ben, elke arts mij weg stuurde en uiteindelijk de huisarts zei dat het tussen mij oren zat. Terwijl ik wist dat ik niet gek was, geloofde ik het op een gegeven moment totdat Lyme uit mijn waardes kwam. 
Het blijft nog steeds een verdediging kwestie in Nederland als ze iets over Lyme horen.

Ik wilde een nieuwe huisarts en toen ik vertelde dat ik Lyme had werd ik zelfs geweigerd! Wat een zoektocht was dit.

Ik ben bij heel veel arts geweest van cardiologen, reumatologen, kno arts, neuroloog, orthopeed enz enzo. Hart kastje gehad, testen gehad en iedereen dacht dat ik niets had. Het lag niet op hun vak gebied dat snap ik maar er was ook niemand die zei we zoeken verder net zo lang dat we het weten wat er aan de hand is. Nee ik werd naar huis gestuurd zonder een antwoord.


Detoxen

Created with Sketch.

Ontgiften is een hele belangrijke fase als je Lyme hebt. We komen hele dag in aanraking met stoffen die als je ziek bent je lijf moeilijk kan afvoeren en je lichaam dit opslaat. Dit is een weer een aanslag op je immuunsysteem.
Daarom heb ik chelatie infusen, dan krijg je infusen waardoor de zware metalen zich binden en daarna plas je dit uit. Dit is heel heftig maar heel belangrijk. Daarnaast kun je zeoliet, chlorella etc nemen om te ontgiften. Het is belangrijk dat je goed drinkt, het liefste gezuiverd, biologisch eet om zo min mogelijk pesticiden binnen te krijgen. Ook verzorging producten zonder parabenen.

Daarnaast ontgiften door je huid, door te zweten. Dit kan in de infrarood sauna. Voeten baden met magnesium, Epsom zout, betoniet klei. Ook heb ik een voetenbad met ionen uit Amerika. Echt super fijn.
Je kunt enema's doen voor je darmen en koffie klysma voor je lever te ondersteunen.

Je huid droog borstelen, tong schrapen, mond spoelen met kokosolie.
Op een spijkermat liggen om je zenuwstelsel te stimuleren.

Ik doe op moment niet alles, ik ben dit weer stapje voor stapje aan het oppakken en te kijken hoe ik dit kan combineren met de andere behandelingen zodat je het mentaal en lichamelijk aankan. Ook dat je niet teveel tegelijkertijd doet. 
Ik probeer dit wekelijks te verdelen.

Cyprus - Neomed

Created with Sketch.

In september 2017 ben ik hier 10 weken geweest. Ik heb hier een uitgebreid verslag over geschreven onder behandelingen en dan Cyprus - Neomed. #ervaringrijker 

Dokter Schroeter

Created with Sketch.

Ik ben jarenlang bij dokter Schroeter in behandeling geweest in Maastricht en Urmond. Dit is een Duitse arts met veel kennis en ze is begaand met je. 
Ze heeft mij met heel veel kennis geholpen, ik heb veel protocollen gevolgd, van antibiotica kuren tot alternatieve antibiotica. Darm ondersteuning, ontgifting kuren maar helaas sloegen deze kuren niet aan. 
Met reguliere antibiotica belandde ik meteen in het ziekenhuis. Wat een drama, mijn lijf kon dit niet aan. We hebben verschillende soorten geprobeerd maar helaas hielp dit niet en werd mijn darmflora slechter er van.
Alternatieve antibiotica bleek beter voor mij weggelegd.
Ik had vaak heftige reacties op medicatie en we hebben heel veel wegen samen gevolgd. Soms met wat ups maar ook met down momenten.
Helaas kwam ik niet meer verder omdat mijn lijf meer nodig had, meer ondersteuning naast supplementen doordat het zo verzwakt is.
Daardoor ben ik gestopt met deze behandeling en volg ik andere wegen.

Alternatieve zorg

Created with Sketch.

Ik ben erg dankbaar met de alternatieve zorg. 

Waar ik mij nu vooral op richt zijn alternatieve geneeswijze zoals accupunctuur, Chiro practicur, supplementen, cranio sacrale en osteopathie. Hier voel ik mij fijn en dit werk positief op mijn lichaam.

Ik heb veel mensen bezocht, van body stress release tot bio resonantie, van homeopaten met tig druppels en kruiden tot energetische therapeuten enz enz. Teveel op om te noemen.

Ik heb ook al veel kwakzalvers bezocht en ook daardoor ben ik nu weer wijzer geworden en heb ik geleerd om echt op mijn eigen gevoel af te gaan.

Ik geloof in veel geneeswijzen en in kruiden maar ik focus mij nu vooral op wat voor mij goed voelt.